Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

Σολζενίτσιν - Αρχιπέλαγος Γκουλάγκ-καταναγκαστικη εργασια




Ο Ρώσσος αντιφρονούντας πέρασε πολλά χρόνια δουλέυοντας σαν σκλάβος στα Γκουλάγκ της Σιβηρίας. Συνέλλεξε πληροφορίες γιά όσους μπόρουσε καί εξέδωσε το βιβλίο πού έκανε γνωστές σέ ολόκληρο τόν κόσμο τίς φρικαλεότητες του κομμουνισμού.

Πριν και κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου η Ναζιστική Γερμανία διατηρούσεστρατόπεδα συγκέντρωσης (KonzentrationslagerΚοντσεντρατσιόνσλαγκερ ή KZ) σε όλη την επικράτεια που βρισκόταν στον έλεγχό της. Τα πρώτα Ναζιστικά στρατόπεδα βρίσκονταν στο έδαφος της Γερμανίας και ήταν κυρίως στρατόπεδα εργασίας. Κατά τη διάρκεια του πολέμου, στα εκατομμύρια των κρατουμένων των στρατοπέδων συγκέντρωσης περιλαμβάνονταν Εβραίοι,ΠολωνοίΣοβιετικοίαιχμάλωτοι πολέμουομοφυλόφιλοιΤσιγγάνοιΜάρτυρες του Ιεχωβά και άλλοι. Εκατομμύρια κρατούμενοι των στρατοπέδων συγκέντρωσης έχασαν τη ζωή τους λόγω κακομεταχείρισης, ασθενειών, ασιτίας και υπερβολικής εργασίας.

Η Κοινωνική εργασία είναι σύγχρονη κοινωνική επιστήμη και επάγγελμα που επιδιώκει την κοινωνική αλλαγή, κοινωνική δικαιοσύνη και κοινωνική πρόνοια. Η κοινωνική εργασία διαφοροποιήθηκε από τις άλλες κοινωνικές επιστήμες όπως η κοινωνιολογία τόσο λόγω του εφαρμοσμένου χαρακτήρα της όσο και της συνεχούς εξειδίκευσης των κοινωνικών επιστημών στις αρχές του 20ου αιώνα. Μοιράζεται και δανείζεται θεωρίες ανθρωπολογίας, διεθνούς, κοινωνικής και κοινοτικής ανάπτυξης, ιατρικήςκοινωνιολογίαςνομικήςοικονομίας, πολιτικών επιστημών, φιλοσοφίαςψυχολογίας κ.α. Πιστεύεται ότι η Κοινωνική Εργασία πρωτοεμφανίστηκε εξαιτίας της ανάγκης αντιμετώπισης των προβλημάτων επιβίωσης που αντιμετώπιζαν άτομα και 
ομάδες εξαιτίας πολέμων, οικολογικών καταστροφών, αστικοποίησης, εκβιομηχάνισης ωστόσο περιγράφονται εμπειρίες κοινωνικής εργασίες σε διάφορες χώρες από πολύ παλαιότερα. Για παράδειγμα, στην Ελλαδική ιστορία η κοινωνική εργασία έχει της ρίζες στην Αρχαία Ελλάδα τόσο από πλευράς κατανόησης του κόσμου μέσα από τα μάτια της φιλοσοφίας όσο και τις φιλανθρωπικές πράξεις και τα πρώτα ανεπίσημα προνοιακά συστήματα.


Καταναγκαστικη κοινωνικη  εργασια...για παραβατες...που  δεν  υπακουουν στους  

Νομους...της Ελληνικης δημοκρατιας.....πρεπει  να εφαρμοστει στην Ελλαδα..οπως 

στις...Η.Π.Α...για  τυχοδιωκτες..καθοδηγητες..εθελοντες-καντηλαναφτες-

σταυροφορους-σκοταδιστες...οσο    για τα αναρχα-μαστουρια-βαπορακια...

ψυχιατρειο...οσα..απο  αυτα..εχουν κανει  ληστειες...δολοφονιες...ισοβια  

καταναγκαστικη  εργασια...

μονο  ετσι..θα ερθει η νομιμοτητα  στην Ελλαδα...

στην Δημοκρατια...δεν  υπαρχουν  αδιεξοδα...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου